Szolgáltatásaink

KOMPLEX SZERVEZETFEJLESZTÉS

Egy szervezet jobbá tétele számos módon történhet. Fontosnak tartjuk, hogy minden esetben egy felépített, egymásra épülő modulokat tartalmazó HR stratégiát alakítsunk ki, mely a tulajdonosok által meghatározott stratégiai célok megvalósítását támogatja.
Néhány példa ezek közül a modulok közül:

  • toborzás/kiválasztási rendszer átvizsgálása,
  • munkaügyi audit,
  • munkakör elemzések és ezáltal a munkafolyamatok hatékonyabbá tétele,
  • szervezeti diagnosztikák, melyek képet adnak a jelenlegi állapotról és segítenek meghatározni a fejlődési területeket;
  • vezetőfejlesztési programok, melyek a közép és felső vezetők kompetenciáit fejlesztik,
  • vállalati belső kommunikáció fejlesztése.

TOBORZÁS, KIVÁLASZTÁS, BEILLESZTÉS

A cégek sikerének egyik alapvető eleme a megfelelően motivált, céges célokkal azonosulni tudó munkavállaló.


Már a kiválasztás során fontos, hogy ne csak az önéletrajzban lévő adatokat dolgozzuk fel, hanem mély interjú során ismerjük meg jelentkezőnk valós személyiségét, gondolkodásának mozgatórugóit.


Gyakorlat teszi a mestert, viszont a hatékonyság érdekében érdemes szakember segítségét igénybe venni, nem csak a kiválasztás, hanem a beillesztési folyamat során is.

EGYÉNI FEJLESZTÉS

Nem csak vállalatok, hanem magánembereknek számára is elérhetőek szolgáltatásaink. Akár interjúra történő szakszerű felkészítésről van szó akár Önismereteteket szeretnétek növelni a sikeresség érdekében, keress minket bizalommal!

Személyiségdiagnosztikára többek között az IMX módszert alkalmazzuk, mely az alábbi elemzéseket foglalja magába:

  • DISC Index, mely a felvett és természetes viselkedési formádat elemzi.
  • Érték Index, mely a motivációdat vizsgálja.
  • Attribute Index, mely a döntéshozatalt befolyásoló tényezőidet fedi fel.

COACHING, TRAINING

Akár önállóan, akár egy szervezetfejlesztési projekt részeként is alkalmazhatóak a coaching és tréning módszerek.

A coaching során a tények mögé nézünk, megkeressük a valódi okokat és a személyiség mélyebb részeiben kezdjük el a fejlesztést egyéni vagy csoportos foglalkozás keretein belül.


Az élmény alapú tanulás az egyik legsikeresebb útja az újonnan megszerzett tudás elmélyülésének. A tréningek során alkalmazott szituációs gyakorlatok pedig az elméleti ismeretek életben való alkalmazhatóságát mutatják meg. Tréningjeink témái általában: kommunikáció, időgazdálkodás, konfliktuskezelés, prezentációs technikák, tárgyalási módszerek, interjúztatási módszerek.

HR MENTORING

A KKV-k esetében kevés helyen alkalmaznak HR munkatársat. A legtöbb esetben a humán jellegű folyamatok lassan és/vagy nem hatékonyan zajlanak, amely a dolgozók felmondásához is vezethet, hiszen ügyeik nem kapnak kellő figyelmet, legyen szó adminisztratív jellegű kérdésekről vagy motivációjuk csökkenéséről, burn out tünetekről.

A HR mentoring üzletágunk két fő részre osztható. Egyrészt vállaljuk HR rendszerek kialakítását és az azzal kapcsolatos feladatokat ellátó kolléga kiképzését és folyamatos mentorálását, másrészt havi fix órakeretes rendszerrel mi magunk ellátjuk ezeket a feladatokat akár átmenetileg, akár folyamatos jelleggel.

MUNKÁLTATÓI BRAND ERŐSÍTÉSE

A mai munkaerőpiacon kiemelt figyelmet kap a vállalatok saját brand értéke az általa nyújtott szolgáltatások vagy értékesítendő termékek mellett.

Sok esetben ennek fő üzenete dönti el, megtörténik-e a jelentkezés egy adott pozícióra, vagy sem.

Ezt a „márkát” pályázatokkal, az általuk elnyert címekkel és a megvalósított intézkedésekkel igen komoly mértékben építhetjük. Legyen szó egy Családbarát vagy egy Kerékpárbarát munkahely címről. Ezek megírásában és megvalósításában nyújtunk támogatást.

Ezen felül a céges honlap, illetve közösségi oldalakon lévő megjelenés egységesítésében és kialakításában is segítünk.